pasta with green vegetable on white and black ceramic plate

A pesztó is lehet vegán

Ha szeretnél valami finomat, újat és vegánt enni, akkor a vegán zöld pesztós penne ételt neked találták ki! Ez az étel olyan, mint a normál penne, csak vegán veríyióban. A zöld pesztót készíthetjük avokádóból, spenótból és fűszerekből, így nem csak finom, de egészséges is. Ráadásul, ha elkészíted, úgy fogod érezni magad, mint egy igazi olasz séf, csak anélkül, hogy el kellene utaznod Olaszországba. Tehát ha szeretnél valami újat és finomat enni, és szeretnél az egészségedre is odafigyelni, akkor a vegán zöld pesztós penne étel a te választásod!

Vegán zöld pesztós penne 4 adagban:

Hozzávalók:

  • 250 g penne tészta
  • 1 nagy avokádó
  • 2 csésze spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze vegán parmezán sajt
  • 2 evőkanál olivabogyó olaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel egy nagy lábasban vizet, és tegyük bele a penne tésztát. Főzzük a tésztát a csomagoláson feltüntetett időnél 1-2 perccel kevesebbre.
  2. Közben, az avokádót, spenótot, fokhagymát és vegán parmezán sajtot turmixoljuk össze a blenderben, hozzáadva az olivabogyó olajat, sót és borsot.
  3. Öntsük le a tésztát, és keverjük össze a zöld pesztóval. Tálaljuk melegen.

Tipp: Ha szeretnénk, hogy az étel még laktatóbb legyen, adjunk hozzá vegán csirkemell-dara darabokat vagy zöldborsót.

A vegán zöld pesztót általában avokádóból, spenótból és fűszerekből készítik. A következő lépések segítségével könnyen elkészítheted:

Vágjunk le néhány szeletet az avokádóból, és távolítsuk el a magját.
Tegyük az avokádót a blenderbe, és adjunk hozzá néhány csésze spenótot.
Adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát, és egy evőkanál olivabogyó olajat.
Adjunk hozzá egy csipet sót és borsot a fűszerezéshez.
Blenderezzük össze az összes hozzávalót, amíg sima nem lesz a massza.
Ha kész, a vegán zöld pesztót használhatjuk tésztákhoz, röstihez, töltelékekhez vagy bármilyen más ételhez, amelyhez szeretnénk adni egy kis extra ízt és tápanyagot.

Avokádó helyett zöldborsóból is kipróbálhatod!

A vegán zöld pesztó elkészítése nagyon egyszerű. Először is, szükséged lesz néhány alapanyagra, mint például zöldborsó, fokhagyma, petrezselyem, bazsalikom, olívaolaj és só.

Először is, mossuk meg a zöldborsót, és főzzük meg őket egy nagyobb edényben forró vízben, amíg meg nem puhulnak. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.

Míg a borsók főnek, vágjuk fel a fokhagymát és a petrezselymet kisebb darabokra.

Amikor a borsók megpuhultak, öntsük le róluk a főzővizet, és tegyük őket egy botmixerbe vagy turmixgépbe. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, a felaprított fokhagymát és petrezselymet, valamint a bazsalikomot és a sót.

Keverjük össze az összes hozzávalót a botmixerrel vagy turmixgéppel, amíg sima, pépes állagú nem lesz.

Kóstoljuk meg a pesztót, és ha szükséges, még adhatunk hozzá sót vagy fűszereket ízlésünk szerint.

Ha készen állunk, tegyük a pesztót egy tálba, és tálaljuk a kedvenc zöldségeinkkel vagy kenyérrel.

Remélem, hogy így sikerült elkészítened a vegán zöld pesztót! Élvezd az ízét!

0
    0
    Kosár
    A kosarad még üresVásárlás folytatása